Genel Cerrahi

Anasayfa » TIBBİ BİRİMLER » Genel Cerrahi

Genel cerrahi nedir?

Geçmişten bu yana hariciye olarak da bilinen genel cerrahi, medikal veya farklı tedavi yöntemleriyle iyileştirilemeyen rahatsızlıkların cerrahi uygulamaları ile ilgilenen bilim dalı, genel cerrah ise ameliyatı yapan hekim anlamına gelir. Genel cerrahi, hastalıkların ameliyatlı tedavisini, yaraların iyileştirilmesini, ağrıların giderilmesini, deformasyonların düzeltilmesini sağlayan uzmanlık alanıdır. Genel cerrahi bölümünün alanına giren pek çok hastalık türü ve bu hastalıkların tedavisinde uygulanan çeşitli yöntemler vardır. Genel cerrahi bölümü yanık tedavisi, şok tedavisi, sıvı ve elektrolit tedavisi gibi ameliyatsız tedavilerle de ilgilenir. Son yıllarda cerrahi alandaki bilginin artması, cerrahi operasyonların çeşitlenmesi ve gelişmiş teknolojik olanakların cerrahiye uyarlanması ile birlikte yapılan operasyonlardaki başarı oranı hızla yükselmiştir.

Genel cerrahi birimi karın içi organ hastalıkları, göğüs kafesi hastalıkları, meme ve endokrin bezi hastalıkları, karın ve göğüs travmaları, yanıklar, cilt kesileri ve acil cerrahi müdahale gerektiren durumların teşhis ve tedavisini gerçekleştirir. Hastanemizin genel cerrahi bölümünde görevli doktorumuz Op. Dr. Ali SAPMAZ, cerrahi müdahale gerektiren hastalıkların teşhis ve tedavisini gerçekleştirmektedir. Hastanemizin genel cerrahi birimi modern test, tarama ve cerrahi müdahale araçları, cerrahi yoğun bakım üniteleri, yatarak tedavi için kapsamlı odaları ile hizmet vermektedir.

Manisa Alaşehir Özel Sarıkız Hastanesi genel cerrahi biriminde teşhis ve tedavisi gerçekleştirilen başlıca hastalıklar;

  • Dalak hastalıkları
  • Mide hastalıkları
  • Bağırsak tıkanmaları
  • Safra kesesi hastalıkları
  • İnce bağırsak tümörleri
  • Deri ve yumuşak doku enfeksiyonları
  • Kolon tümörleri
  • Hemoroid
  • Fissür
  • Fistül
  • Kıl dönmesi
  • Cerrahi müdahale gerektiren cilt sorunları
  • Travmalar ve yaralanmalar
  • Kistler
  • Apandisit
  • Sünnet
  • Fıtık
  • Acil cerrahi gerektiren durumlar

Genel cerrahi biriminde hastalıkların teşhis ve tedavisi nasıl yapılır?

Öncelikle genel cerrahi kliniğine başvuran hastalardan ayrıntılı bir anamnez alınarak ilk teşhisi yapılır. Genel cerrahi hekimi gerektiği takdirde hastalığın teşhisinde; endoskopik retrograd kolanjiyo pankreatografi (ERCP), röntgen muayenesi, bilgisayarlı tomografi (BT), ultrasonografi (USG), manyetik rezonans (MR), biyokimya testleri, hormon testleri, biyopsi ve patoloji gibi tetkik yöntemlerinden yararlanabilmektedir.

Genel cerrahi biriminde hastalıkların tedavisi için açık veya kapalı cerrahi işlemler uygulanabilmektedir. Laparoskopik cerrahi yöntemi hastaya daha konforlu bir tedavi olanağı sunduğu için en sık kullanılan yöntemdir. Hastalıkların teşhisinden sonra cerrahi müdahale gerektirmediğine karar verilirse medikal tedavi seçeneği tercih edilmektedir.

Laparoskopik cerrahi nedir?

Modern teknolojik gelişmeler klasik genel cerrahi yöntemlerini önemli ölçüde etkilemiştir. Modern tıp alanında yaşanan yeni gelişmelerle birlikte genel cerrahi operasyonları daha hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Cerrahi operasyonlardan daha iyi sonuçlar alınmasını sağlayan laparoskopi, büyük kesilere ihtiyaç duyulmaksızın vücuda ince tüpler aracılığı ile yerleştirilen bir kamera yardımı ile yapılan operasyonlardır. Günümüzde laparoskopi kameraları ile yüksek çözünürlüklü görüntüler elde edilebilmektedir. Kapalı ameliyat ya da kansız ameliyat olarak da bilinen laparoskopi; genel cerrahinin yanı sıra jinekoloji, kalp-damar cerrahisi, üroloji, onkoloji gibi pek çok tıbbi birimin yararlandığı bir yöntemdir.

Deri ve yumuşak doku enfeksiyonu nedir?

Deri ve yumuşak doku enfeksiyonları, mikroorganizmaların cilt yüzeyinde veya deri altında aşırı bir şekilde çoğalması sonucu ortaya çıkan hastalıklardır. Deri ve yumuşak doku enfeksiyonları hafif bir durum olabileceği gibi yaşamı tehdit eder bir seviyede de olabilir. Yüzeysel deri ve yumuşak doku enfeksiyonlarının tedavisi kısa sürede gerçekleştirilebilirken, derin enfeksiyonların tedavisinde gecikilmesi dokularda tahribata neden olabilmektedir. Amerika Enfeksiyon Hastalıkları Derneği deri ve yumuşak doku enfeksiyonlarını; yüzeysel enfeksiyonlar, nekrotizan enfeksiyonlar, ısırık veya hayvan teması ile gelişen enfeksiyonlar, cerrahi alan enfeksiyonları ve immünkompremize hastalarda görülen enfeksiyonlar olmak üzere 5 başlık altında incelemektedir. Deri ve yumuşak dokusu enfeksiyonları kendisini cilt yüzeyinde şişlik, kızarıklık, ağrı, lekelenme şeklinde gösterebileceği gibi bulantı, kas ağrıları, baş dönmesi boğaz ağrısı, boyunda şişlik gibi semptomlara da sebep olabilir.

Whatsapp
Sarıkız Hastanesi
Sarıkız Hastanesi
Özel Sarıkız Hastanesi Sağlıklı Günler Diler. Bizimle İletişime Geçtiğiniz İçin Teşekkür Ederiz. Buyrun Efendim. Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Copyright 2019 © ÖZEL SARIKIZ HASTANESİ . TELİF HAKLARI GEDİZ GLOBAL ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİ TİC. A.Ş Designer:Serkan İnce serkan.ince@msn.com